sobota 31. prosince 2016

NEJSEM OVCE, NATOŽ STÁDO

Tak a je tu ten očekávaný Silvestr, kdy se můžeme (musíme ) povinně opít, slavit, a hlavně se tváříme, jak je to nejúžasnější den z celého roku.
Pokud jsme celebrita, nebo pražák je naší povinností vytáhnout nejdražší lyžařskou výbavu a vydat se na hory, ale měl by to být Špindl. Proč Špindl? Je to přeci český Aspen!
Do Aspenu by asi nejela natáčet  Prima, Nova a my hlavně nato nemáme, abychom si zaplatili dovolenou v Aspenu ( všechny peníze jsme dali za tu krásnou, luxusní výbavu :-D) Pokud chceme tedy patřit mezi smetánku a objevit se v té TV, tak nám nic jiného nezbývá, než jet právě sem.

zdroj:http://www.expres.cz/spindleruv-mlyn-aspen-065-/celebrity.aspx?c=A151212_164528_dx-celebrity_sat

 Pokud nejsme celebrita, tak se aspoň nachomýtnout k "celebritě"při focení a doufat, že redaktor známého bulvárního plátku, nebo novin, zvolí zrovna fotku s Vámi a Leošem Marešem , nebo Verešovou.V pondělí  budete netrpělivě přešlapovat u novinového stánku, zda se najdete na fotce a budete moci po zbytek ledna vyprávět kamarádům, jak jste něco víc, než oni. Proč něco víc? Jste přeci už celebrita, když se s Vámi fotí i Leoš :-D

Pokud nepatříte mezi českou smetánku, celebritu, tak zřejmě budete trávit  Silvestr někde ve společnosti rodiny, kamarádů, cizích lidí. Někdo řeší Silvestr už od jara, někdo čeká, až ten druhý něco vymyslí, aby se mohl přidat. Prostě každý řeší, kde být na Silvestra!Všichni děláme jak tenhle den je nutně důležité být s někým a hlavně někde.
Přeci když nemůžu do Aspenu, tak musím aspoň do společnosti, říká naše vnitřní já ( nebo je to tlak společnosti ? ) .

Tak když už jsme konečně vymysleli, kde a s kým tedy budeme přichází další fáze - jídlo a pití!
Musíme nakoupit jídlo, vymyslet co budeme pít a koupit Bohemku na přípitek ( každý den listujeme letáky a hledáme řetězec, kde tento bublinkový český Moët je nejlevnější ).
Když jsme našli nejlevnější obchod, vyčkáváme na den , kdy bude akce platit a pak jako stádo se tam řítíme s půlkou města za zády.

Ještě, než jdeme platit k pokladně, tak přemýšlíme, jestli nám těch 6 kousků bude stačit a dojdeme k závěru, že vlastně nejspíš ne, že by to chtělo vzít ještě jednu krabici. Tak se s košíkem prodíráme přes celý obchoďák, abychom vzali ještě jednou 6 kousků.Tak a teď rychle k pokladně,v rychlosti zkoukneme  zda máme veku na chlebíčky, brambůrky a jiné dobrůtky, která dělají vysportovaná těla! Ano, máme všechno, rychle zaplatit a domů.
V tu chvíli si uvědomíme, že to vlastně rychle nepůjde, protože půlku města, co jsme měli za zády, když jsme jeli koupit nejlevnější šumivý mok, máme nyní ve frontě u pokladen!
Huráááááá.
Hurá, konečně jsme vystáli tu kilometrovou frontu, abychom si vyslechli od paní pokladní, že na osobu můžeme koupit pouze 6 ks šampáňa. Chvíli se s ní dohadujeme, ale pak to vzdáme a platíme pouze těch 6.
Silnější jedinci, jdou uložit zaplacený nákup do auta a pak se vracejí znovu do toho blázince, který panuje, jako by byl konec světa a vystojí znovu tu kilometrovou frontu ( pochopitelně u jiné pokladny, aby je náhodou nepoznala paní pokladní) a platí dalších 6 lahví!
Teď se konečně můžeme jet domů, nervy jsou už na pochodu, máte chuť si otevřít už jednu láhev hned po cestě,...
Když zabouchnete dveře od bytu a vítězoslavně prohlásíte, že jste ulovili 12 ks lahví sektu za nejnižší cenu ve městě, tak se ozve z obýváku, proč jsi jich nevzala o 6 víc, to se přeci nezkazí! V tu chvíli se ozve rána a vy už jednu láhev klopíte do sebe s myšlenkou, že jste se nato nevykašlal(a)!
Po fázi č.1 KDE BUDEME NA SILVESTR a č.2 JÍDLO A PITÍ přichází fáze č.3 CO NA SEBE 
Při pohledu do skříně zjistíme, že vlastně nic na sebe nemáte ( v duchu si říkáte, ještě že jsme nejeli do Špindlu ), vytáhnete tedy džíny a triko nahodíte fasádu na obličej ( rozumněj MAKE-UP) a jdete chystat chlebíčky. 
Nyní je cca 17 hod. a je nejvyšší čas vyrazit na od jara domluvené místo, kde už na Vás všichni min. hodinu čekají. Proč hodinu? Protože nejspíš nekupovali Bohemku v akci, nebo vzali 3 kartony a tak jim jeden zbyl od loňska  ( jací šťastlivci :-D říkáte si ).
A konečně je tu fáze č.4 slavit, dělat, jak je to pohodový, úžasný den, kdy se můžete odvázat ( ve starých džínách a tričku), opít se ( ano, opít se tou těžce vybojovanou Bohemnou) a dělat jak jste happy jak dva grepy ( dopoledne v obchoďáku bylo přeci tak v pohodě) ! 
COŽE? 
Cože, na tohle se těšíme celý rok? No nevím, letos jdu proti stádu, i když trochu nedobrovolně, ale světe div se, začíná to být nejlepší Silvestr mého života :-D Mnozí Aspeňáci si říkají, to těžko, zbytek oveček, to bych chtěl(a) vidět!
Popíšu Vám ty slavné 4 fáze mého Silvestra
č.1 - nemusím řešit kde budu - jsem doma
č.2 - v ledničce vždy něco najdu a Bohemku neřeším, beru antibiotika
č.3-  letos stačí tepláky a i tak se budu cítit jako hvězda z Aspenu
č.4- je blbé si ťukat skleničkou čaje a tak si na ty antibiotika dám sklenku něčeho dobrého, co doma najdu a budu happy jak ty dva grepy ( ALKOHOL A LÉKY ( ANO NEJDOU DOHROMADY) - TAKŽE MĚ DNES ČEKÁ VELKÁ JÍZDA :-D )

P.S. nebudu se muset v pondělí cítit trapně, že nejsem v časopisu :-D ( kamarádům nebudu muset vysvětlovat, že Vám Leoš nebo Vereška zkazili fotku, proto ji neotiskli)







Jo a víte co je na tom to nejlepší? Zítra mi nebude zle :-)
Tak kdo má nejhezčí Silvestr na světe? Hmmm, přeci já :-D a to jste mi nevěřili!

Opravdu, bychom měli dělat věci, které cítíme, že bychom dělat chtěli ( nemyslím jenom na Silvestra). Neměli bychom dělat věci, protože to je cool,dělá to vaše kamarádka a nebo půlka města.Nejsme přeci stádo, které jde za první ovcí!
JÁ ROZHODNĚ NEJSEM STÁDO, NATOŽ OVCE!
(možná i proto jsem na Silvestra sama doma se psem :-D)




ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK !!!!

Žádné komentáře

Okomentovat

© Ateliér beauties
Maira Gall